EEN STUKJE LEIDSE HISTORIE

KRIJGT EEN NIEUWE TOEKOMST

Een stukje Leidse historie krijgt een nieuwe toekomst

1917. Aan het begin van de twintigste eeuw koopt Aleidus Gerardus Bosman een terrein van 20 hectare aan de Rijnsburgerweg, in het toenmalige Oegstgeest. De rijke industrieel laat er een villa neerzetten, die hij vernoemt naar de geboorteplaats van zijn echtgenote: Nieuweroord. Het is een buitenplaats zoals een buitenplaats moet zijn. Met een imposante voortuin, een oprijlaan en een wandelbos met een boomgaard.

Bosman zal er blijven wonen tot zijn overlijden in 1958. Niet veel later, in 1966, maakt de villa plaats voor uitbreiding van Leiden. Het bos – het Bos van Bosman – krimpt naar 3 hectare, maar het is nog altijd een authentiek stukje natuur, midden in de stad.

“Ruim een eeuw later staat Nieuweroord op het punt een nieuwe toekomst te krijgen”

Moderne luxe in een authentiek decor

2020. Ruim een eeuw later staat Nieuweroord op het punt een nieuwe toekomst te krijgen: die van een luxe appartementencomplex. En het meest bijzondere: het vroegere landhuis wordt in zijn originele vorm herbouwd. Aan weerszijden verrijzen twee vleugels. Vleugels met een eigen signatuur, die de architectuur van het landhuis respecteren, versterken en harmonieus in het landschapspark zijn ingepast. Door het vele glas lijkt het alsof uw appartement opgaat in het groen.

Kies uw ideale appartement

In totaal is er ruimte voor circa 87 appartementen waarvan 22 geschikt voor verhuur. Een voor een even exclusief, maar allemaal verschillend. De oppervlakten variëren van 56 tot maar liefst 200 m2. Er zijn appartementen met twee, drie en vier kamers, waarvan sommige een rechte indeling hebben en andere
een speelse vorm. De huurwoningen worden opgeleverd zoals u in een luxe residentie mag verwachten. Ook kiest u zelf de oriëntatie op de zon die uw voorkeur heeft. Alle appartementen hebben een terras. En daar komt nog bij dat het Bos van Bosman uw achtertuin is.Een tuin waarin het vier seizoenen lang heerlijk ontspannen is.

“Van alle moderne comfort voorzien.”

Historisch, maar van alle moderne gemakken voorzien

Uw appartement is van alle moderne comfort voorzien. Denk aan vloerverwarming, maar ook aan uitgebreide faciliteiten om er veilig te wonen. Ook aan parkeren is gedacht: onder de vleugels en het landhuis zijn bergingen gepland, zodat uw zicht op de schitterende natuur onbelemmerd blijft.

VERHUUR IS GESTART!