VEELZIJDIG LEIDEN

Wonen op de drempel van de Leidse binnenstad

Door de diversiteit in winkels is het in hartje Leiden nog leuk shoppen. Elke grote keten heeft er een vestiging, maar u vindt er ook die speciale winkeltjes die er de charme aan geven. Dat ene delicatessenzaakje of die winkel met cadeautjes die altijd weer verrast. Of de markt aan de Nieuwe Rijn op zaterdag. Vergeet ook niet om dwalend door de stegen en de straten iets van de Leidse historie mee te pakken. En in de zomermaanden lonken de vele terrassen en terrasboten uitnodigend. Cappuccino doen, of een witte wijn?

Een stad om uit te gaan

Leiden is ook een heerlijke stad om uit te gaan. Mede aan de vele studenten heeft Leiden z’n gezelligheid op straat te danken. Cafeetjes en restaurants zijn er in overvloed. De Leidse Schouwburg – de oudste van Nederland – en de Stadsgehoorzaal programmeren alle grote acts en artiesten, van muziek tot cabaret, van dans tot toneel. Leiden is ook een kunst- en museumstad, met galeries en musea die altijd weer het ontdekken waard zijn.

Sport en recreatie

Sportief? Leiden is óók een sportstad. Van tennis tot hockey. Van fitness tot zwemmen. In de groene gordel rond de stad heeft u ook de golfclubs voor het uitkiezen. Doet u het liever wat rustiger aan in uw vrije tijd? Ook in recreatief opzicht heeft Leiden een streepje voor. Fiets maar eens door het Groene Hart. Geniet van de rust van Vlietland. En is het niet een luxe dat het strand van Wassenaar maar vijf kilometer verderop ligt?

Ideaal bereikbaar

De gunstige ligging van de stad is nóg een pluspunt. Vanaf uw nieuwe buitenplaats Nieuweroord is de N44 prima ontsloten. Ook de A4 ligt binnen bereik, richting Schiphol, Amsterdam, Den Haag en vele andere bestemmingen. Met het Centraal Station nabij en een goed openbaarvervoernet zijn ook de trein en de bus een uitstekende optie.

HEEFT U INTERESSE?